En reseguide om San Francisco i USA

San Francisco

 
» Hem    » Hotell i San Francisco      » San Francisco karta     » Om Oss     » Länkar     » Kontakta Oss
Flyg och Boende
   Jämför Flygpriser
   Jämför Hotell

Artiklar
   101 California Street
   345 California Stre...
   555 California Street
   Alcatraz
   Fishermans Wharf
   Golden Gate-bron
   Kabelspårvagnarna
   Lombard Street
   Marin Headlands
   San Francisco City ...
   San Francisco Fakta
   San Francisco Inter...
   San Francisco-Oakla...
   Sport
   The Transamerica Py...

555 California Street

555 California Street är den näst högsta skyskrapan i San Francisco (efter the Transamerica Pyramid). Fram till september 2005 hette den Bank of America Center.

Skyskrapan ligger i korsningen California St, Pine St och Kearny St. Den är 237 meter (779 fot) hög, har 52 våningar och utgör en välkänd profil i San Franciscos skyline. Av många betraktas kyskrapan som en av de mest kända i hela USA.

Det blev färdigbyggt 1969 och var då den högsta skyskrapan väster om Mississippifloden. 1972 passerades den av Transamerica Pyramid, även den i San Francisco.

På 52:a våningen ligger den exklusiva restaurangen Carnelian Room som erbjuder vidunderlig mat ackompanjerad av panoramautsikt över staden.

I mitten av 80-talet sålde Bank of America byggnaden till Shorenstein (ett företag i USA som äger flertalet skyskrapor) för $660 miljoner dollar, den då högsta summa någon betalat för en byggnad. Något namnbyte blev det dock inte.
Den 22 september 2005 köptes skyskrapan av Hudson Waterfront Associates of New York för $1,05 miljarder dollar. Då byttes namnet Bank of America Center ut till 555 California Street, men det är fortfarande Shorenstein som har hand om drift och skötsel av skyskrapan.

Externa länkar

Skyskrapans egna hemsida

Allt innehåll på www.san-francisco.se skyddas av upphovsrätten.