En reseguide om San Francisco i USA

San Francisco

 
» Hem    » Hotell i San Francisco      » San Francisco karta     » Om Oss     » Länkar     » Kontakta Oss
Flyg och Boende
   Jämför Flygpriser
   Jämför Hotell

Artiklar
   101 California Street
   345 California Stre...
   555 California Street
   Alcatraz
   Fishermans Wharf
   Golden Gate-bron
   Kabelspårvagnarna
   Lombard Street
   Marin Headlands
   San Francisco City ...
   San Francisco Fakta
   San Francisco Inter...
   San Francisco-Oakla...
   Sport
   The Transamerica Py...

San Francisco-Oakland Bay Bridge

San Francisco-Oakland Bay Bridge är inte lika känd som Golden Gate-bron, ändå är den här bron mer centralt belägen, och mer använd av San Franciscoborna. I dagligt tal kallas bron bara för The Bay Bridge. Bron går över San Franciscobukten och knyter ihop San Francisco med staden Oakland på andra sidan bukten.

I genomsnitt passerar 280.000 fordon över bron, som är en betalbro, vilket gör The Bay Bridge till en av de mest använda broarna i USA. Bron har två våningar med fem körfält i varje. På övre våningen åker man västerut, mot Oakland, och på nedre våningen åker man österut, mot San Francisco. Det kostar $4 dollar att åka västerut, mot San Francisco, medans det är gratis att åka österut, mot Oakland. 

Bron öppnades för trafik den 12 november 1936, sex månader före Golden Gatebron öppnades. The Bay Bridge består av två brospan (benämnda som västra och östra brospannen) samt en kort tunnel på den lilla ön Yerba Buena Island mitt i bukten. Det västra spannet har ett största spann på 704 m (är egentligen två span), och det östra största spannet är på 427 m. Den totala längden på västra spannet är 2.822 m och det östra är 3.102 m. Hela brons totala längd är 14 km.

Yerba Buena Island och Treasure Island har tillsammans en yta på 2,3 km², och 1.453 invånare.

Allt innehåll på www.san-francisco.se skyddas av upphovsrätten.